OM MIG BAKOM

VOVKING
 

Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig

Hej, Jag heter Maria och är cert. Hundpsykolog, Livscoach, KBT & ACT coach,  cert. Hundinstruktör, Cirkelträningsinstruktör för hund, PT för hund, Noseworkinstruktör, Doftprovsdomare, förskollärare och barnboksförfattare. 

Jag har alltid haft hund. Uppväxt med en vacker saluki vid namn Wanessa. Hon var mer som en katt än en hund. Det gick inte att tala om för henne vad hon skulle göra. Kanske möjligtvis om man gick ner på sina bara knän och bad (med en godbit, men en god sådan, för hon var kräsen). 

När jag flyttade hemifrån år 2000 och löpsedlarna avlöste varandra med hemska bilder på pitbulls s.k. "mördarhundar", så skaffade jag mig precis en sådan, en renrasig amerikans pitbullterrier med stamtavla från adba. Självklart fick han heta Cujo. ;) 

Träning har alltid varit en del av vår familj med en far som varit duktig i både ishockey och fotboll och en mamma, som vurmat om vardagsmotionen. Själv har jag sysslat med allt möjligt, men löpning och styrketräning är det jag brinner för, samt en ny kärlek i form av triathlon. Jag tävlar gärna i någon Ironman 70,3 tävling och förra sommaren gjorde jag en hel Svensk Klassiker.

Vad hände då med min hund Cujo? Jo, han var världens snällaste, trognaste hund och jag sörjer honom fortfarande, men i hela 16 år fick jag ha honom vid min sida. Under tiden hann jag även skaffa mig en adopterad gatuhund från Spanien som fick heta Swea och en helt oplanerad akut omplaceringshund av "kamphundstyp" vid namn Ove. Alla dessa hundar har dessvärre gått bort nu och lämnat ett stort tomrum. Jag skulle inte skaffa mig någon ny hund, men det gick bara ett halvår innan jag råkade bli med hund igen. En sprudlande Mexikansk nakenhund är nu min nya vapendragare och nu när Mandus hunnit bli 4 år blev vi med ny hund igen, nämligen en American Wolfdog vid namn Vide.  

Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.
Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.


Hej allihop, jag heter Lee

I fjorton år har jag jobbat operativt med sökhundar, både narkotika och sprängämnessök.

Jag har haft och tränat många hundar, Schäfrar, Mallinois och Labrador. Listan kan göras lång.

Jag har hela tiden utbildat mig fortlöpande, och har två årslånga instruktörsutbildningar från SWDI i bagaget.

När vi tränar sökhundar är vi väldigt detaljerade och noggranna. Vi lägger stor vikt i att all träning för en hund skall vara positiv, utan en positiv inställning kan man inte bli bäst. Hunden ska alltid vilja lite till, och när träningen är slut skall den be om mer…

Nu har det blivit dags att låta er ta del av mina samlade kunskaper.

Vi ska träna sök, markeringar, miljöträning och mycket mer…

Ni kommer väl på kursen?!

Sandra Davidsson och Mia Linder
Sandra Davidsson och Mia Linder

Sandra Davidsson och Mia Linder är våra otroligt duktiga och uppskattade instruktörer i Mantrailing

Maria Edlin & Mia Linder

Maria Edlin heter jag men alla kallar mig för Mia. Så två Mior. Jag har alltid haft hund och fullkomligt är galen i hundar. I dagsläget har jag "bara" en korthårig Collie. Han är övertecknad så han ställer jag inte utan vi kör lydnad och spår med lite uppletande emellanåt. Allt med hund är kul. Att träna andra är superkul och speciellt i samarbete och samspelet mellan hund och ägare/handler. Finns så mkt man kan finlira med när det gäller att visa hund. Har erfarenhet av olika raser och har visat hund i de flesta rasgrupper. Har ställt både i Sverige men även Danmark, Tyskland och Finland. Att komma väl förberedd till en utställning med de bästa förutsättningarna är en skön känsla. Har erfarenhet av att hålla I ringträning där jag bor, så jag är fullt övertygad om att tillsammans med Mia Linder kommer vi skapa magi tillsammans med er.

Mia Linder

En kort presentation om mig, Mia. Jag har en gedigen erfarenhet att att tävla med mina hundar både i Sverige och andra länder samt har medverkat på många ring & socialiseringskurser under åren. Jag har blodhundar, vilken är en stor hundras, men har haft andra raser såsom staffe, basset och en blandras.