OM MIG BAKOM

VOVKING
 

Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig

Hej, Jag heter Maria och är cert. Hundpsykolog, Livscoach, KBT & ACT coach,  cert. Hundinstruktör, Cirkelträningsinstruktör för hund, PT för hund, Noseworkinstruktör (pågående), förskollärare och barnboksförfattare. 

Jag har alltid haft hund. Uppväxt med en vacker saluki vid namn Wanessa. Hon var mer som en katt än en hund. Det gick inte att tala om för henne vad hon skulle göra. Kanske möjligtvis om man gick ner på sina bara knän och bad (med en godbit, men en god sådan, för hon var kräsen). 

När jag flyttade hemifrån år 2000 och löpsedlarna avlöste varandra med hemska bilder på pitbulls s.k. "mördarhundar", så skaffade jag mig precis en sådan, en renrasig amerikans pitbullterrier med stamtavla från adba. Självklart fick han heta Cujo. ;) 

Träning har alltid varit en del av vår familj med en far som varit duktig i både ishockey och fotboll och en mamma, som vurmat om vardagsmotionen. Själv har jag sysslat med allt möjligt, men löpning och styrketräning är det jag brinner för, samt en ny kärlek i form av triathlon. Jag tävlar gärna i någon Ironman 70,3 tävling och förra sommaren gjorde jag en hel Svensk Klassiker.

Vad hände då med min hund Cujo? Jo, han var världens snällaste, trognaste hund och jag sörjer honom fortfarande, men i hela 16 år fick jag ha honom vid min sida. Under tiden hann jag även skaffa mig en adopterad gatuhund från Spanien som fick heta Swea och en helt oplanerad akut omplaceringshund av "kamphundstyp" vid namn Ove. Alla dessa hundar har dessvärre gått bort nu och lämnat ett stort tomrum. Jag skulle inte skaffa mig någon ny hund, men det gick bara ett halvår innan jag råkade bli med hund igen. En sprudlande Mexikansk nakenhund är nu min nya vapendragare och vi ser fram emot ett härligt träningsår tillsammans! 

 

Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.
Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.

Annika Wangnick Instruktör

Om mig/ Erfarenhet:

Hej! Annika heter jag och när jag föddes fanns det hemma hos mina föräldrar i Tyskland inte bara mina två syskon utan också en Bobtail-Schäfertik, "Tess", som direkt blev min bästa vän när jag kunde rulla runt på golvet som spädbarn. Sen dess har jag inte haft annat än kärlek för alla hundar jag har träffat i mitt liv!

Genom åren har våra familjehundar alltid varit mina bästa vänner och de har lärt mig massor om kärlek och förlust, tålamod och empati. Där hade vi som sagt "Tess", Berner Sennen "Rambo", Newfoundland "Bosse" och sist men inte minst Great Swiss Mountain dog "Enno", som än idag lever med mina föräldrar.

Under 2018 kunde jag äntligen skaffa min första egna hund "Chevy", en Bullmastiff blandrastik. Hon är raka motsatsen mot alla hanar som jag växte upp med och hon lärde mig en helt annan sida av hur en hund kan vara, med blyghet, skygghet och rädsla. Tack vare Chevy började jag läsa på mer om hundars känsloliv för att kunna ger henne allting hon behövde för att blir en balanserad och glad hund. Till slut började jag utbilda mig hos Hundens Hus. Jag hoppas att kunna jobba mer och mer inom hunderiet i framtiden.

Jag är utbildad ingenjör, dvs inom min andra hobby som är (veteran)bilar, och jag jobbar sedan ca 10 år här i Sverige inom fordonsindustrin. Jag kom initialt bara till Sverige för att läsa min masterutbildning, men numera är jag bosatt med min sambo i vårt eget hus nära Varberg, ihop med mina två hundar "Chevy" och hennes biologiska lillebror "Hemi" och vår bondkatt "Sterling".

Mitt hjärta slår för alla hundar men ett speciellt band känner jag till blyga och rädda hundar och jag vill möjliggöra att alla får en trygg och rik vardag - en nöjd hund är en harmonisk hund!

  • Mina utbildningar:
  • Hundpsykolog via Hundens Hus Göteborg, 11/2021- 06/2022 (kommande)
  • Nosework Instruktör via Hundens Hus Göteborg, 04/2021-08/2021 (pågående)
  • Nosework och Problemhundar via Work for Fun, 03/2021 - 06/2021 (pågående)
  • Hundinstruktör via Hundens Hus Göteborg, 08/2020 - 04/2021
  • Massage för hemmabruk via Hund i Harmoni, 2019
  • Deltagande i kurser med mina egna hundar (Bullmastiff blandras) sen 2018:
  • Valplekis, Valpkurs, Rallylydnad 1, Nosework 1, osv
  • Deltagande i hundskola "Danny's" kurser genom hela min uppväxt i Tyskland med våra familjehundar (Newfoundland, Great Swiss Mountain Dog, Berner Sennen, Bobtail-Schäfer-Blandras), 1996-2007
  • Volontär i hem för hemlösa hundar "Tierheim Hodenhagen" när jag gick i skolan 2001-2007