OM MIG BAKOM

VOVKING
 

Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig

Hej, Jag heter Maria och är cert. Hundpsykolog, Livscoach, KBT & ACT coach,  cert. Hundinstruktör, Cirkelträningsinstruktör för hund, PT för hund, Noseworkinstruktör, Doftprovsdomare, förskollärare och barnboksförfattare. 

Jag har alltid haft hund. Uppväxt med en vacker saluki vid namn Wanessa. Hon var mer som en katt än en hund. Det gick inte att tala om för henne vad hon skulle göra. Kanske möjligtvis om man gick ner på sina bara knän och bad (med en godbit, men en god sådan, för hon var kräsen). 

När jag flyttade hemifrån år 2000 och löpsedlarna avlöste varandra med hemska bilder på pitbulls s.k. "mördarhundar", så skaffade jag mig precis en sådan, en renrasig amerikans pitbullterrier med stamtavla från adba. Självklart fick han heta Cujo. ;) 

Träning har alltid varit en del av vår familj med en far som varit duktig i både ishockey och fotboll och en mamma, som vurmat om vardagsmotionen. Själv har jag sysslat med allt möjligt, men löpning och styrketräning är det jag brinner för, samt en ny kärlek i form av triathlon. Jag tävlar gärna i någon Ironman 70,3 tävling och förra sommaren gjorde jag en hel Svensk Klassiker.

Vad hände då med min hund Cujo? Jo, han var världens snällaste, trognaste hund och jag sörjer honom fortfarande, men i hela 16 år fick jag ha honom vid min sida. Under tiden hann jag även skaffa mig en adopterad gatuhund från Spanien som fick heta Swea och en helt oplanerad akut omplaceringshund av "kamphundstyp" vid namn Ove. Alla dessa hundar har dessvärre gått bort nu och lämnat ett stort tomrum. Jag skulle inte skaffa mig någon ny hund, men det gick bara ett halvår innan jag råkade bli med hund igen. En sprudlande Mexikansk nakenhund är nu min nya vapendragare och nu när Mandus hunnit bli 4 år blev vi med ny hund igen, nämligen en American Wolfdog vid namn Vide.  

Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.
Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.

Hundinstruktör Sophie Bjelkenfors
Hundinstruktör Sophie Bjelkenfors

Jag heter Sophie, är 36 år och bor i Varberg. Jag är diplomerad Better Dog Academy-instruktör och går just nu Hundens Hus 1-åriga yrkesutbildning till certifierad hundinstruktör. Bredvid arbetet med hundar jobbar jag som sjuksköterska.

Jag har vuxit upp med hundar, framförallt jakthundar då min pappa och bror jagar. Min först egna hund köpte jag som 14-åring, Cavalier King Charles spanieln Russin. Russin kom att stå mig väldigt nära och hon har än idag en stor plats i mitt hjärta.

Mina nuvarande hundar är labradorer. Mimmi är 4 år och Poppi 1 år. I stort sett allt jag gör, gör jag tillsammans med mina hundar. Med tre små barn, villa och jobb tyckte vänner och bekanta att jag var galen som då, för fyra år sedan, valde att skaffa en valp. För mig var det dock tvärtom! Det är ett privilegium att få ha en hund i familjen och det är viktigt för mig att mina barn får uppleva den villkorslösa kärleken till och tryggheten hos ett djur, precis som jag fick möjlighet till under min uppväxt.

Det viktigaste för mig i mötet med hundägare och dess hundar är att vara lyhörd och ödmjuk inför varje enskilt ekipage. Alla har olika önskemål, erfarenheter och förutsättningar för livet tillsammans med sin hund. Jag vill kunna bidra till att alla kommer lite närmare just sitt mål för att varje dag med hunden blir så enkel, bra och rolig som den bara kan bli, för både hunden och hundägaren!Massör Olivia Levin
Massör Olivia Levin

Olivia heter jag, 21 år gammal.

Djur har alltid varit ett stort intresse hos mig, allt ifrån hästar, hundar, katter, kaniner mm. Därav är deras välmående väldigt viktigt för mig. Använder mig endast av positiv förstärkning och vill att alla olika individer ska känna sig trygga och sedda. Mitt mål är att detta såklart även ska vara en självklarhet för mina patienter (hundar & människor) som kommer hit.

Har just nu två egna hundar, en mittelspitz & en miniature american shepherd, samt mina föräldrars hund (Cavalier King charles spaniel), som jag tränar och tävlar. Tre helt olika individer som har olika förutsättningar, så jag tävlar och tränar med alla tre mer eller mindre, i Agility men har även ett stort intresse för både lydnad samt spår. Utöver det så styrke och konditionstränar jag hundarna, blandat med härliga promenader i skogen och roliga vardagsaktiviteter.

Min första hund Mollie, visade sig för några år sedan ha patella luxation, och efter hennes operationer var det en hel del komplikationer med lång rehabilitering efteråt.
Under denna period började intresset för friskvård och rehabilitering växa fram, och visade sig vara det jag vill jobba med i framtiden.

Utbildar mig just nu till friskvårdskonsulent samt canineopat via UPH education.

När jag är klar med utbildningen kommer jag vara:

Diplomerad massageterapeut

Diplomerad PT för hund

Cert Canieopat samt Friskvårdskonsulent

Djurvårdare på utökad nivå 2