OM MIG BAKOM

VOVKING
 

Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Jag och min nuvarande hund, Mandus, en xoloitzcuintle
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min Cujo, vila i frid min älskade vän du är för evigt saknad
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig
Min lilla rescue, hönapönan Swea. Vi saknar dig

Hej, Jag heter Maria och är cert. Hundpsykolog, Livscoach, KBT & ACT coach,  cert. Hundinstruktör, Cirkelträningsinstruktör för hund, PT för hund, Noseworkinstruktör, Doftprovsdomare, förskollärare och barnboksförfattare. 

Jag har alltid haft hund. Uppväxt med en vacker saluki vid namn Wanessa. Hon var mer som en katt än en hund. Det gick inte att tala om för henne vad hon skulle göra. Kanske möjligtvis om man gick ner på sina bara knän och bad (med en godbit, men en god sådan, för hon var kräsen). 

När jag flyttade hemifrån år 2000 och löpsedlarna avlöste varandra med hemska bilder på pitbulls s.k. "mördarhundar", så skaffade jag mig precis en sådan, en renrasig amerikans pitbullterrier med stamtavla från adba. Självklart fick han heta Cujo. ;) 

Träning har alltid varit en del av vår familj med en far som varit duktig i både ishockey och fotboll och en mamma, som vurmat om vardagsmotionen. Själv har jag sysslat med allt möjligt, men löpning och styrketräning är det jag brinner för, samt en ny kärlek i form av triathlon. Jag tävlar gärna i någon Ironman 70,3 tävling och förra sommaren gjorde jag en hel Svensk Klassiker.

Vad hände då med min hund Cujo? Jo, han var världens snällaste, trognaste hund och jag sörjer honom fortfarande, men i hela 16 år fick jag ha honom vid min sida. Under tiden hann jag även skaffa mig en adopterad gatuhund från Spanien som fick heta Swea och en helt oplanerad akut omplaceringshund av "kamphundstyp" vid namn Ove. Alla dessa hundar har dessvärre gått bort nu och lämnat ett stort tomrum. Jag skulle inte skaffa mig någon ny hund, men det gick bara ett halvår innan jag råkade bli med hund igen. En sprudlande Mexikansk nakenhund är nu min nya vapendragare och nu när Mandus hunnit bli 4 år blev vi med ny hund igen, nämligen en American Wolfdog vid namn Vide.  

Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.
Min akuta omplaceringshund Ove, så mild och snäll.

Instruktör Natalie Dahllöf
Instruktör Natalie Dahllöf

Jag heter Natalie Dahllöf, och är snart 22 år gammal och bor utanför Tvååker.

Jag är utbildad hundutställningsinstruktör, och läser just nu till hundinstruktör, samt att jag även har gått Svenska kennelklubbens utbildning "Hundens beteende."

Mitt intresse för hundar väcktes tidigt, då jag levt med hundar sen jag var 1 år gammal. Under min uppväxt har jag mest haft shetland sheepdogs, som jag tränat och tävlat med genom åren. När jag var 10 år började jag med hundutställning, som senare ledde till att jag aktivt började tävla i juniorhandling. Juniorhandligen gav mig mycket erfarenhet av att visa hund som jag bär med mig än idag, men framförallt gav det mig minnen för livet. Tillsammans med min älskade sheltie Diezel blev det många års tävlande i juniorhandling, men även en hel del vanliga utställningar som vi deltog i. Den känslan vi hade tillsammans i ringen, den var obeskrivlig, och det kändes som att vi var ett team. Teamkänslan mellan handler och hund är något som jag vill att mina kursdeltagare ska få uppleva, och självklart ska all träning kännas rolig och trevlig för både förare och hund.

Förutom utställning tränar jag och tävlar i nosework, som jag tycker är otroligt roligt.

I nuläget har tre bichon havanasier, Joy som är 8 år, Winston 3 år och Toby som snart är 10 månader.

Målet med mina kurser är att både ägare och hund ska känna glädje i att träna, och att hunden och ägaren kommer närmare varandra.


Hej allihop, jag heter Lee

I fjorton år har jag jobbat operativt med sökhundar, både narkotika och sprängämnessök.

Jag har haft och tränat många hundar, Schäfrar, Mallinois och Labrador. Listan kan göras lång.

Jag har hela tiden utbildat mig fortlöpande, och har två årslånga instruktörsutbildningar från SWDI i bagaget.

När vi tränar sökhundar är vi väldigt detaljerade och noggranna. Vi lägger stor vikt i att all träning för en hund skall vara positiv, utan en positiv inställning kan man inte bli bäst. Hunden ska alltid vilja lite till, och när träningen är slut skall den be om mer…

Nu har det blivit dags att låta er ta del av mina samlade kunskaper.

Vi ska träna sök, markeringar, miljöträning och mycket mer…

Ni kommer väl på kursen?!

Massör Olivia Levin
Massör Olivia Levin

Olivia heter jag, 21 år gammal.

Djur har alltid varit ett stort intresse hos mig, allt ifrån hästar, hundar, katter, kaniner mm. Därav är deras välmående väldigt viktigt för mig. Använder mig endast av positiv förstärkning och vill att alla olika individer ska känna sig trygga och sedda. Mitt mål är att detta såklart även ska vara en självklarhet för mina patienter (hundar & människor) som kommer hit.

Har just nu två egna hundar, en mittelspitz & en miniature american shepherd, samt mina föräldrars hund (Cavalier King charles spaniel), som jag tränar och tävlar. Tre helt olika individer som har olika förutsättningar, så jag tävlar och tränar med alla tre mer eller mindre, i Agility men har även ett stort intresse för både lydnad samt spår. Utöver det så styrke och konditionstränar jag hundarna, blandat med härliga promenader i skogen och roliga vardagsaktiviteter.

Min första hund Mollie, visade sig för några år sedan ha patella luxation, och efter hennes operationer var det en hel del komplikationer med lång rehabilitering efteråt.
Under denna period började intresset för friskvård och rehabilitering växa fram, och visade sig vara det jag vill jobba med i framtiden.

Utbildar mig just nu till friskvårdskonsulent samt canineopat via UPH education.

När jag är klar med utbildningen kommer jag vara:

Diplomerad massageterapeut

Diplomerad PT för hund

Cert Canieopat samt Friskvårdskonsulent

Djurvårdare på utökad nivå 2