Hundpsykolog

Beteendeutredning gällande hundproblem och "problemhund".

Har du något problem med din hund som du inte får bukt på? Känslan av att du testat allt och inget fungerar?

Jag är certifierad Hundpsykolog och med i Sveriges hundföretagare vilket är ett riktmärke för professionella hundtränare som arbetar med ny forskning som grund och följer etiska riktlinjer. 

En problemhundsutredning går till som så att vår första träff sker i ert hem i den mån det går, eller i Vovkings lokaler, (kan även träffas utomhus iom Covid-19 eller via Skype). Vi gör en djupdykning i problemet och jag ställer frågor till er ang er hund och vardag. Detta för att få en så stor bild som möjligt av er hund för att förstå sammanhanget. Första tillfälle tar ca 1,5h, därefter ca 1h.

En hundpsykolog arbetar aldrig med att enbart släcka ut ett beteende (det brukar vara en sk "quickfix") då problemet fortfarande finns kvar i hunden men vi har tagit bort dess sätt att hantera sitt problem. Dessa sk quickfix är ofta populära då ägaren ser ett resultat snabbt vilket är en stor förstärkning hos ägaren att detta är rätt metod. Tyvärr blir hunden lidande då anledningen till att problemet uppstod inte är kartlagt och detta kommer pysa ut i något annat problembeteende senare. 

Dessutom är min personliga uppfattning att det mest etiska och snällaste mot hunden är att ta itu med problemet så att inte hunden behöver känna eller göra på det viset den gör. 

En hund gör aldrig något för att "jävlas", det finns alltid en bakomliggande orsak.

Efter vår första träffa får ni ett träningsschema att arbeta med. Det krävs att man följer träningsschemat och tränar hemma emellan träffarna. Vid alla våra träffar skriver jag ner allt vi pratat om och hur ni skall gå vidare i träningen.

Jag brukar rekommendera 3-5 tillfällen för att komma igång och få en förståelse kring hur man skall tänka och jobba. Efter 5:e tillfället är klienterna såpass bekväma och införstådda i tankesättet att de har självförtroende och en trygghet att jobba vidare på egen hand. 

Vi arbetar genom ett KBT-tänk och alltid efter den senaste forskningen. 


Pris: 899kr 1-1,5h (efter varje gång mailas en sammanfattning över vad vi gått igenom samt träning)

5-gånger kort: 4045kr (rabatt 450kr)

Bor du långt ifrån Varberg finns även möjlighet för telefoncoaching. Maila info@vovking.se för mer info.