Häringeslott

Soul, Mind and Body tillsammans med hund
Den 17-18 april 2021

Häringeslott i Västerhaninge.

Välkomna på en helt unik helg med fokus på dig och din hund! Den här helgen har extra allt. 

Vi hundmänniskor är inte kräsna av oss, vi går ut i ur och skur, tränar i kalla lokaler och trivs med det. Men nu vill vi skämma bort er och era hundar ordentligt!

Slottet älskar hundar och de får vara nästan överallt på slottet och i de flesta matsalarna.

Slottet är lika älskat av djur som av människor. Inte helt otippat kanske - naturreservatet är perfekt för långa promenader och fartfyllda lekar! Slottets historia är kantad av en imponerande skara av husdjur som bott här. Marguerite Wenner-Gren var en kär djurvän som omgav sig med ett stort och väldigt blandat enourage av husdjur som hon tog med sig vart hon än reste i världen. Det berättas om en gång på Miamis flygplats då fru Wenner-Gren skapade panik genom att släppa lös sina 16 medföljande hundar.

Häringeslott har en lång, glamorös och excentrisk historia. Hit har filmstjärnor, miljardärer, kungar, estradörer, primadonnor och andra intressanta personer kommit genom alla tider för att njuta, roa sig och äta gott.

Vi bor i vackra rum
Vi bor i vackra rum
Skäm bort dig själv och din bästa vän med en helg med oss i februari.
Skäm bort dig själv och din bästa vän med en helg med oss i februari.

Njut av en läcker trerätters slottsmiddag.

Kungliga matsalar får vi våra gastronomiska smaklökar tillfredsställda.
Kungliga matsalar får vi våra gastronomiska smaklökar tillfredsställda.

6 feb. 2021

Program lördag: start kl: 08.00 - 20.00

Samling och välkomna kl: 08.00 därefter fylls dagen med doga, cirkelträning med hund, föreläsning: "Det ska vara roligt att ha hund och att vara hund" samt föreläsning om Doga. mentalträning, stretching, meditation m.m.


7 feb. 2021

Program söndag: start kl: 07.00 - 12.00

Kl: 07.00 löpning/promenad med hund, frukost, dogapromenad med hemmagjort hundgodis, förmiddagsfika samt avslutning med goodiebag 

Pris: 4 599kr per person i dubbelrum (för enkelrum 800kr tillägg). 

Detta ingår: Boende i slottsmiljö, frukostbuffé, lunch och trerättersmiddag. Fm & em fika på lördag samt fm fika på söndag. Ledarledda pass, föreläsningar i hundpsykologi samt Doga. Tillgång till hundpsykolog. Goodiebag. Nedan följer en presentation av Therese som driver Dogsouls:

Mitt namn är Therese och är 36år gammal. Född och uppvuxen på Gotland, bott i Stockholm i 12 år innan jag lämnade storstads livet och flyttade hit till Jämtland. Bor här tillsammans med mina tre hundar. Vi älskar naturen, vandring och allt som hör till friluftslivet så att flytta hit kunde inte varit ett bättre beslut.

Moana 4 år, Boxer/Franskbulldog, född döv. Moana levde sina första år på gatan och shelter i Spanien. Vi har nu levt ihop sedan 16 april 2018.

Blossom 4 år, Settermix,. Blossom levde också sina första år på gatan och shelter i Spanien. Vi har levt ihop sedan 16 juli 2018.

Snow 1,5 år, Dogo Argentino, född döv. Vi har levt ihop sedan 26 mars 2019.

För några år sedan var jag med om ett trauma som skakade om min värld rejält och när jag adopterade Moanablev det så tydligt att jag hade mycket att jobba med i mig själv. Hundar är 100% ärliga mot oss om vi bara vågar lyssna och Moana talade tydligt om att jag inte var i balans och även hon som gatuhund hade sår att läka. Jag "ramlade" över Dogalärar-utbildningen när jag var inne på Hundstegs hemsida och kikade runt, anmälde mig och är nu inne på sista delen för att bli diplomerad Dogalärare. Dogan har öppnat så många dörrar och gett mig så många ovärderliga verktyg för både mig själv och mina hundar. Jag går även nu Professionell hundtränare via hundsteg.

Drömmen är att starta upp mitt eget Rehabcenter för utsatta och hemlösa hundar. Där fokus inte bara ligger på att rehabilitera det fysiska utan även det mentala och själsliga. Här kommer Dogan att vara ett magiskt verktyg. Ett holistiskt perspektiv där hela individen ses, lägga fokus på alla delar som bildar helhetsbilden för just den individen jag har framför mig.

Stärka relationer hos hund och ägare. Lägga prestation och krav åt sidan och lägga fokus på relation där vi jobbar med att skapa förutsättningar för samarbete, bygga tillit, lyhördhet, förståelse och kommunikation. Få hundägare att våga göra något annorlunda och våga växa tillsammans med sin hund. 


Nedan bilder på magnifika Häringe slott!